Zahájena výroba nové generace Škoda Octavia Combi

02.05.2013 09:04

V závodě Škoda auto v Mladé Boleslavi padl oficiální startovní výstřel k zahájení sériové výroby vozu ŠKODA Octavia Combi. Pouze několik týdnů po světové premiéře na autosalonu v Ženevě sjely v hlavním výrobním závodě společnosti z linky první sériové exempláře tohoto modelu. Třetí generace oblíbeného bestselleru zaujme nabídkou prostoru, špičkovou bezpečností, elegantním a dynamickým designem, úspornými motory a řadou ‚Simply Clever’ detailů. V květnu bude zahájen prodej nové generace vozu ŠKODA Octavia Combi na prvních evropských trzích.

„ŠKODA Octavia Combi byla v roce 2012 nejprodávanějším vozem s karoserií kombi Evropě,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Nová generace přináší vše potřebné k tomu, aby byla i v příštích letech takto úspěšná. Nová Octavia Combi nabízí ještě větší kus auta, více místa a více ‚Simply Clever’ řešení – zkrátka: více značky ŠKODA,“ říká Vahland.

Za účelem výroby nové generace modelu ŠKODA Octavia Combi prošly výrobní kapacity v mladoboleslavském závodě rozsáhlou modernizací a rozšířením. Pro výrobu modelů Octavia/Octavia Combi a Rapid rozšířila automobilka kapacitu výrobní linky postupně z 800 až na 1.200 vozů denně.