Nové vozy Škoda pro Policii České republiky

02.11.2008 14:46

 

 

Policejní vozy s novým vzhledem představila 30. října Policie ČR a Škoda Auto na 82. žofínském fóru. Jednalo se o speciální provedení modelu Škoda Octavia.


Automobilka je policii průběžně dodává od čtvrtka 16. října v průměrném počtu 50 kusů denně na základě vyhrané veřejné soutěže, vyhlášené na jaře letošního roku.

Škoda Auto se zavázala dodat Policii ČR do roku 2011 celkem 3 500 vozů. Z toho 2 600 vozů bude v policejním a 900 v civilním provedení. Policejní verze tvoří výhradně model Škoda Octavia ve dvou motorizacích a obou karosářských provedeních, tedy liftback i kombi. V běžném provedení dodá automobilka mimo Octavie také model Fabia.

Policie ČR ve výběrovém řízení kladla důraz především na bezpečnost posádky. Všechny dodávané vozy (včetně modelu Fabia) jsou proto vybaveny důležitými prvky aktivní i pasivní bezpečnosti - systémem ESP, předními, bočními a hlavovými airbagy. Ve výbavě nechybí ani klimatizace.

Výhradně pro Polici ČR byl v rámci zakázky vyvinut speciální odstín stříbrné, který nese specifický název - Policie ČR. Další odlišností jsou proti dřívějším dodávkám polepy ze speciálního reflexního materiálu, výrazně přispívající k bezpečnosti posádky i ostatních účastníků silničního provozu.

Vozy značky Škoda slouží policii také v jiných zemích. Například v Polsku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Velké Británii, Izraeli nebo v Portugalsku

Zdroj: Škoda Auto a.s.